Logare

Utilizator:
Parola:

Inregistrare

Ultimele noutăţi

Ziua porţilor deschise
..

Cantitatea de informaЕЈie probleme
Inapoi la lista cursurilor

5. Pentru cartografierea acusticДѓ a fundului oceanic se utilizeazДѓ  ecosonde ce permit de a determina adГ®ncimea apei cu exactitatea de 5 m. AdГ®ncimea maximДѓ a apei poate atinge valoarea de 11 km. In timpul cercetДѓrilor datele se Г®nregistreazДѓ peste fiecare 15 secunde. DeterminaЕЈi cantitatea de informaЕЈie Г®nregistratДѓ de ecosondДѓ Г®n timpul unor cercetДѓri ce
au durat 2 zile.

 

6. Echipamentele de Г®nregistrare a sunetului intr-un studiou sunt sensibile la frecvenЕЈe de la 16 Hz pГ®nДѓ la 24 000 Hz. Precizia cu care  se determina frecvenЕЈa sunetelor emise este de 1 Hz. ГЋnregistrДѓrile se efectueazДѓ de 2000 ori Г®ntr-o secundДѓ. DeterminaЕЈi ce spaЕЈiu de memorie va ocupa fiЕџierul obЕЈinut la Г®nregistrarea stereofonicДѓ a unei melodii cu durata de minute Еџi 12 secunde.

 

7. Un manometru poate Г®nregistra presiuni de pГ®nДѓ la 40 MPa. PreЕЈ unei diviziuni a manometrului este 100 kPa. Echipamentul unui batiscaf Г®nregistreazДѓ presiunea din exterior peste fiecare 4 secunde. DeterminaЕЈi cantitate de informaЕЈie se va obЕЈine la Г®nregistrarea presiunii pe durata unei scufundДѓri ce a durat 1 orДѓ Еџi 30 min.

ComentariiReinoieste comentariile

Logare

Utilizator:
Parola:
Retine-ma
Inregistrare
Twitter   facebook facebook Mail.ru