Logare

Utilizator:
Parola:

Inregistrare

Ultimele noutăţi

Alegerea Președintelui Consiliului de Elevi
Moment istoric pentru Colegiul de Industrie Ușoară!Alegerea Președintelui Consiliului de Elevi pentru a.î. 2018- 2019.La vot au participat atât elevii cât și angajații colegiului.Procesul de votare s-a  desfășurat cu sprijinul CREED,  Green School.Și-au depus candidatura trei el..

Cantitatea de informatie probleme
Inapoi la lista cursurilor

5. Pentru cartografierea acustică a fundului oceanic se utilizează  ecosonde ce permit de a determina adîncimea apei cu exactitatea de 5 m. Adîncimea maximă a apei poate atinge valoarea de 11 km. In timpul cercetărilor datele se înregistrează peste fiecare 15 secunde. Determinaţi cantitatea de informaţie înregistrată de ecosondă în timpul unor cercetări ce
au durat 2 zile.

 

6. Echipamentele de înregistrare a sunetului intr-un studiou sunt sensibile la frecvenţe de la 16 Hz pînă la 24 000 Hz. Precizia cu care  se determina frecvenţa sunetelor emise este de 1 Hz. Înregistrările se efectuează de 2000 ori într-o secundă. Determinaţi ce spaţiu de memorie va ocupa fişierul obţinut la înregistrarea stereofonică a unei melodii cu durata de minute şi 12 secunde.

 

7. Un manometru poate înregistra presiuni de pînă la 40 MPa. Preţ unei diviziuni a manometrului este 100 kPa. Echipamentul unui batiscaf înregistrează presiunea din exterior peste fiecare 4 secunde. Determinaţi cantitate de informaţie se va obţine la înregistrarea presiunii pe durata unei scufundări ce a durat 1 oră şi 30 min.

ComentariiReinoieste comentariile

Logare

Utilizator:
Parola:
Retine-ma
Inregistrare
Twitter   facebook facebook Mail.ru