Logare

Utilizator:
Parola:

Inregistrare

Ultimele noutăţi

Concurs director adjunct
..

Imagini
Inapoi la lista cursurilor

HTML contine si elemente pentru adaugarea de imagini in pagina web.

1. Formatul imaginilor care pot fi folosite

Cele mai folosite formate pentru imaginile adaugate intr-o pagina HTML sun GIF si JPEG (JPG ; JPE), avantajul acestora este ca imaginile care au aceste extensii au o marime mica (in bytes), avand maximum 256 de culori.
Alte tipuri de formate (folosite mai rar) sunt:

 • PNG, BMP, TIFF, PCX

2. Adaugarea unei imagini intr-o pagina web

Pentru a introduce o imagine intr-un format HTML se foloseЕџte elementul <img> ... </img> Г®mpreuna cu urmatoarele atribute :

 • - src   - Valoarea acestui atribut determina locatia fisierului care contine imaginea.
 • - alt   - La acest atribut se scrie textul care va aparea daca imaginea nu e afisata (de unele browsere) sau cand utilizatorul va pozitiona, in browser, mouse-ul peste imagine.
 • - align   - Acest atribut permite asezarea imagini in locuri diferite pe pagina. Pot fi folosite urmatoarele optiuni:
  • Bottom , Middle , Top , Left , Right , TextTop , ABSMiddle , Baseline , ABSBottom
 • - width   - Valoarea acestui atribut reprezinta lungimea imaginii, in pixeli. Daca nu este scris imaginea va fi prezentata cu lungimea originala.
 • - height   - Valoarea acestui atribut reprezinta inaltimea (latimea) imaginii, in pixeli. Daca nu este scris imaginea va fi prezentata cu inaltimea originala.
 • - border   - Prin adaugarea acestui atribut imaginea va aparea Г®nconjurata de un chenar, valoarea acestui atribut reprezinta grosimea chenarului, in pixeli.
 • - hspace   - Acest atribut este pentru spatiu orizontal pe ambele parti ale imaginii, specificat in pixeli. De exemplu o valoare de 5 va pune un spatiu invizibil, de 5 pixel, in pГўrtile orizontale ale imaginii.
 • - vspace   - Acest atribut este pentru spatiu vertical pe ambele parti ale imaginii, specificat in pixeli. De exemplu o valoare de 5 va pune un spatiu invizibil, de 5 pixel, in pГўrtile verticale ale imaginii.
In exemplu de mai jos puteti vedea modul de introducere a unei imagini pe o pagina web si cum pot fi folosite atributele :
<html>
<head>
<title>titlu documentului</title>
</head>
<body>
<img src="imagine.jpg" alt="puteti adauga orice text" align="top" width="100" height="120" border="4" hspace="10" vspace="7"></img>
</body>
</html>
- In pagina web va aparea:
puteti adauga orice text

Incercati singuri mai multe exemple, folosind si alte atribute si valori prezentate mai sus.

ComentariiReinoieste comentariile

Logare

Utilizator:
Parola:
Retine-ma
Inregistrare
Twitter  facebook facebook Mail.ru